16:10

Frövi IK

Referat: Mariebergs IK - Frövi IK

Vinst i Adolfsbergsskolan
Bortamatchen mot Mariebergs IK spelades i Adolfsbergsskolan idrottshall. Det var lika för båda lagen med mattan var hal och svårspelad. FIK börjar med ha ett spelövertag och MIK har en strategi att ligga lågt på egen planhalva. I spelminut 6 får vi hål på hemmalagets försvar och det är Shaifici som styr in bollen i nät på en passning från Murre (0-1). FIK har ett antal fina målchanser att utöka ledningen men avsluten går inte in i mål. Sista farligheten i första får Marieberg och det är ett inlyft i boxen som nickas mot mål med Johannes i FIK-målet gör en fin reflexräddning. Andra halvlek ser ut som första dvs FIK har mest boll och M-berg ligger lågt. I spelminut 30 får Murre bollen på offensiv högerkant och testar ett skott som letare sig in i mål och det står 0-2, rättvist. Med tre minuter kvar av matchen får hemmalaget lite enkelt reducera (1-2) efter lite trassligt framför FIK-målet. Sista tre testar Marieberg jokerspel men FIK var stabila i försvars- och målvaktsspelet så FIK vinner rättvist med 2-1.